QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

with 4 commentsBergwall frias för Theresemordet

Nu är det klart att Sture Bergwall kommer att få en frikännande dom i fallet Therese Johanessen. Beslutet om att lägga ned åtalet kom idag.

– Det finns inget som pekar på att Bergwall skulle ha något med försvinnandet att göra, skriver Olle Sohlberg, åklagare, i sitt beslut.
Sture Bergwall har suttit inspärrad på Säter sjukhus i över 20 år- oskyldigt dömd för åtta mord. Nu har han i praktiken friats för två av morden.
– Vad säger Claes Borgström och Christer van der Kwast idag när Sohlbergs nedläggningsbeslut i Therese-fallet kommit? Vad säger dom?, frågar sig Sture Bergwall på Twitter.

LÄS OCKSÅ:
Åtal mot Thomas Quick läggs ned – Dagens Nyheter
Quick frias från flickmord – Svenska Dagbladet
Mordåtalet mot Quick läggs ned – Expressen
Åtal mot Quick läggs ned – Aftonbladet

LYSSNA:
Åtal läggs ned – Sveriges Radio

Annonser

Written by Shine

mars 29, 2011 den 8:03 f m

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vad säger man om det Svenska rättssystemet och hur mycket arbete och kostnader har Förre överåklagaren Christer van der Kwast kostat samhället ?
  Christer van der Kwast har haft sitt levebröd ifrån detta och skott sig. Det är verkligen skrämmande.

  Andreas

  mars 29, 2011 at 9:54 f m

 2. Kruxet var att när van der Qvast lyckats få den första fällande domen blev många så glada över att “bortträngda minnen”-terapin kunde lösa en massa gamla mord, så delar av rättssverige blev fartblinda, och Quick blev en enorm antistjärna. Men tvivlare fanns faktiskt från början!

  Klart torde vara att det som rullas upp är en juridisk skandal i very slow motion… hoppas bara att vi och de närmast inblandade lever så länge att vi hinner se slutscenen 😉

  Peter

  mars 29, 2011 at 10:29 e m

 3. Ja, dom där två har väl pippat varandra i röven i alla tider, Kwasten och Borgström. Så det är väl inte så mycket att säga. Bägge borde ställas till personliga ansvar för vad dom gjort och ännu värre är det att de verkliga mördarna går fria. Men för Kwast muppen var det ju viktigt att göra karriär. Kwast muppen har hittills inte vunnit ett enda mål förutom mot Quick där han konspirerat med diverse andra tvivelatiga personer som den där rumpmasen Gubb jan, egenutredare på lantsortsblaskan och den lika korrupte ”professorn” í spykiatri. Det var ju inte ben, det var ju plast. Ha ha ha….Van der plast, plastpsykologifrofessorn och den plastiske lantsortsreportern…..Kwasten har alltid slagit på stora trumman så fort han fått ett mål. Men inte enda har ens blivit en straff i likhet med en tummetott. Kwastenhar verkligen gjort sig ett namn i Quickfallet. Det är bara tragistkatt det skall ta så lång tid att avslöja en sådan persons inmkopetens, lögnaktiga och sadisistiak beteende som det gjort i det här fallet. Och ännu värre att han lyckats manipulera både den där Christioanssen och token Gubb Jan.

  Tåmten

  mars 30, 2011 at 7:49 f m

 4. Problemet som jag ser det är att Åklagaren nöjer sig med att lägga ned åtal och avskriva mål, Detta måste vara en av de största rättskandalerna någonsin, Mördare går fria som mycket väl kan ha mördat igen och en massa Jurister och Läkare har gjort sig ett namn och en karriär på den här juridiska farsen och det utreds inte!

  Per Löfgren

  april 11, 2011 at 3:21 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: