QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Har Christer van der Kwast bytt namn till Klister fan de va Plast?

leave a comment »


Christer van der Kwast kommer att gå till historien som den uslaste åklagare i Sverige genom tiderna. Sedan Sture Bergwall friades för mordet på Yenon Levi har han blivit desperat. Nu har han skrivit en insändare till Svenska Dagbladet.

– Mot bakgrund av vad som är känt om Quicks personlighetsstörning är det högst tveksamt om det återtagna erkännandet bör tillmätas någon som helst betydelse ur bevissynpunkt, skriver åklagaren på SVD.
Märkligt kan tyckas. För om Quicks personlighetsstörning gör att återtagna erkännanden inte bör tillmätas någon som helst betydelse ur bevissynpunkt, hur kommer det sig då att Bergwalls erkännanden fick honom fälld? Enligt chefsåklagare Eva Finné fanns det ingen som helst bevisning att stödja sig mot förutom de tidigare erkännandena. Därför lade hon ned åtalet.

”Nya bevis”

– Det har under hand påpekats för Finné att det finns ny bevisning att tillföra målet. Detta har såvitt känt inte föranlett någon aktivitet eller något ställningstagande från hennes sida, skriver åklagaren.
Att det finns ny ” bevisning” har van der Kwast även nämnt tidigare. Men vad det rör sig om för ny bevisning har han av någon ”märklig” anledning valt att hålla hemligt för läsaren.
Och chefsåklagaren Eva Finné som fått veta vad de nya bevisen är för något, har ju uppenbarligen inte  höjt på ögonbrynen direkt. Hon skriver rakt ut i sitt beslut att ”bevisläget numera är sådant att brott inte kan styrkas.”
– Christer van der Kwast, eller som han kallas i folkmun efter benbitsanalysen, Klister van der Plast, ryter i dagens SvD. Klister van der Plast låtsas att han vill ha rättegång i resningsärendet. Jag ville det för att visa på hans fusk, vilket hade varit förödande för honom, skriver Sture Bergwall på Twitter.

LÄS OCKSÅ:

Ny prövning av Quick det enda rimliga – SVD

Annonser

Written by Shine

juni 13, 2010 den 9:21 e m

Publicerat i Christer van der Kwast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: