QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Advokat Pelle Svensson intervjuas i Dagens Juridik

leave a comment »Advokaten Pelle Svensson var en av de första som hävdade att Sture Bergwall inte begått de mord han dömts för. I en intervju i Dagens Juridik säger advokaten att han tycker det är för svårt att få resning i brottsmål.

Advokat Pelle Svensson

– Så som det ser ut idag är det är i stort sett endast JK och RÅ som kan få sina resningsansökningar beviljade. Utrymmet för enskilda, oskyldigt dömda att beviljas resning är försvinnande litet. Den nuvarande ordningen, där medias stöd indirekt krävs för att en enskild skall beviljas resning, är helt oacceptabel, säger Pelle Svensson till Dagens Juridik.
Pelle Svensson hjälpte den försvunne Johan Asplunds föräldrar att väcka enskilt åtal mot den man som misstänktes ha rövat bort Johan. Mannen fälldes i tingsrätten men friades senare i hovrätten.

Falsk seriemördare
Efter några år erkände Sture Bergwall mordet och dömdes i början på 2000-talet för det. Pelle Svensson och Johan Asplunds föräldrar har hela tiden varit övertygade om at Sture Bergwall inte haft något med pojkens försvinnande att göra.
För fyra år sedan lämnade Pelle Svensson in en rättsutredning där han pekade på mängder med brister i utredningarna. Den dåvarande JK Göran Lambertz avfärdade dock rättsutredningen. Utredningen låg sedan till grund för boken ”Quick – den stora rättsskandalen” som nu i dagarna har getts ut i pocket.
– Jag tror att bokens kontroversiella budskap har medfört att man helt enkelt inte vågat behandla den i mediedebatten. Den har förtigits och osynliggjorts, då man helt enkelt har saknat ett hållbart sätt att bemöta den på, säger Pelle Svensson till Dagens Juridik.

BESTÄLL PELLE SVENSSONS POCKETBOK FÖR 39 KRONOR HÄR.

LÄS OCKSÅ:

Advokat: ”Orubblighetsprincipen har drivits för långt” – Dagens Juridik

Annonser

Written by Shine

april 28, 2010 den 6:57 e m

Publicerat i Blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: