QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Nya avslöjanden i resningsansökan

leave a comment »


Tingsrätten vilseleddes: Plankorna i området fanns inte där


Tingsrätten som dömde Sture Bergwall för mordet på Therese Johannessen vilseleddes, enligt den nya resningsansökan.  Sture Bergwall berättade om plankor som låg utspridda i bostadsområdet Fjell – men plankorna levererades två dagar efter att flickan försvann.

Sture Bergwall berättade om plankorna vid ett flertal tillfällen under utredningens gång, bland annat när han vallades i Norge. På en skiss som ritades av Bergwall vid ett förhör framgår det att plankorna var travade i en slänt längst bort från bostadshuset.
Tingsrätten har antecknat att det finns fakturor som styrker att det vid tidpunkten fanns en hög med plankor i bostadsområdet. Plankorna skulle enligt tingrätten ha placerats där en vecka före Therese Johannessens försvinnande. Detta skulle bevisa att Sture Bergwall befunnit sig vid platsen den aktuella tidpunkten.

Undersöktes noga
Poliserna kartlade alla eventuella leveranser av plankor noga. Ett vittnesförhör med leverantören visade på att de levererat material till att bygga ett vindskydd till området. Enligt polisutredningen var det svårt att dra några slutsatser om vad det var för material som legat i området, men att det fanns en möjlighet att det låg avsågade pålar utspridda vid bostadshusen.

Fel datum och plats
Polisernas kartläggning av leveransen visade att den skedde den 5 juli 1988. Det var två dagar efter flickan Therese Johannessen försvann. ”Plankorna” placerades inte ens på det ställe som Sture Bergwall angett. På ett flygfoto över Fjell har det markerats att plankrona lades upp på en plats på andra sidan lekplatsen sett från slänten – långt ifrån slänten där Bergwall hävdade att de låg.
I domen framgår det inte varför tingsrätten trott att fakturorna avsåg en leverans som skulle ha skett en vecka före flickans försvinnande. Inte heller står det något om varför de trodde att plankorna var staplade på hög på den plats där Sture Bergwall angivet.

LÄS HELA RESNINGSANSÖKAN SOM FINNS FÖR NEDLADDNING I HÖGERSPALTEN.

Annonser

Written by Shine

april 27, 2010 den 4:01 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: