QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Quickåklagarens sista suck?

with 5 comments


Christer van der Kwast försöker desperat hindra rättvisan från att segra. Polisen Seppo Penttinnen har på uppdrag av Quickåklagaren skrivit ett PM där det fortfarande hävdas att Yenon Levi mördades av Sture Bergwall, det rapporterar TT.

– Nu fäktar de vilt, Quick-dyrkarna. Seppo Penttinen har sammanställt, på Kwasts uppdrag, ett PM som skall visa på Quicks skuld. Man rodnar, skriver Sture Bergwall på Twitter.
PM:et ligger nu på Eva Finnés bord. Finné är den åklagare som ska avgöra om åtalet mot Sture Bergwall ska läggas ned eller drivas på nytt.
Skrivelsen omfattar 21 punkter som ska bevisa att Sture Bergwall är skyldig till mordet.
– Det här är detaljer som bara mördaren kan känna till. Och det illustrerar med vilken nonchalans hovrätten behandlade fakta i målet när de beviljade Quick resning, säger van der Kwast till TT.
Men Sture Bergwalls advokat Thomas Olsson är av en helt annan åsikt och knappast imponerad av Quickanhängarnas senaste drag.
– Quick kunde inte fram till och med sista förhören beskriva vad som hade hänt på ett sätt som stämmer överens med utredningen. Det här är en desperat åtgärd av människor som vet vad de har gjort – och upplever att de har väldigt mycket att förlora, säger Thomas Olsson till TT.

SE OCKSÅ:

PM: ”Bevis stöder Quicks erkännande” – Svenska Dagbladet
”Bevis stöder Quicks erkännande” – Dagens Nyheter

Annonser

Written by Shine

april 7, 2010 den 6:04 e m

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Utdrag från de olika polisförhör som finns kan väl inte vara Seppo Penttinens uppdrag idag. Hur kommer det sig att han skriver ett PM på en före detta överåklagares uppdrag, och där de båda misstänkts för mycket allvarliga och grova brott? Vad håller de egentligen på med?

  insider

  april 7, 2010 at 10:02 e m

 2. Christer von der Kwast, Seppo Penttinen med flera i fallet Quick skulle ha häktats direkt, bl a för att förhindra dem att lägga sig i och skada den nya förundersökningen, samt att de tydligen fortfarande arbetar aktivt med att vilseleda med det redan befintliga material.

  abc

  april 8, 2010 at 8:59 f m

 3. Det var länge sedan det var dags att verkligen hänga ut det här smutsiga rättsbyket som den där kwastfeningen tillhör. Har den där kwasten över huvud taget sagt ett enda sant ord i det han uträttat? Eller den där pentylen pentinen då, samma skit som kwasten? Rättens representanter har verkligen svårt att hävda sig får man väl anse med exempelvis dom här figurerna som finns i bla. Qvick historien. För, hur många vittnesprotokoll finns inte som det är förvanskade i andra ärenden för att utredarna skal skaffa sig egna meriter? Några exempel på hur vårt rättsystem fungerar eller inte fungerar: Knallfull polis kör bil med 2,6 promille, åker dit för rattfylla men får behålla både jobb och körkort. Åklagare Cavallin i Gävle kör sin bil obesiktigad i mer än ett år. Ber om ursäkt och saken är ur världen.
  Poliser i Gävle gör fejkad jobbintervju. Polis rattfull i tjänsten, hade sin chef med i bilen…Kör sedan över en äldre dam. Får behålla både körkort och jobb, för han är ju polis. Polis i Bohuslän dömd för smitning sedan han kört över foten på en fotgängare. En av tingsrättens ledamöter ville fria honom. Polis bloggade om innehåll i en utredning som fortfarande var under sekretess…Det går att göra en lång lista på vad dom där håller på med utan att dom ställs till ansvar eller att de enbart för att dom företräder lag och rättvisa själva har skaffat sig rättslig immunitet mot rättsliga påföljder.
  Det finns ingen som helst tilltro till det här sunkiga rättssystemet så länge det här pågår. Därför; Häng ut dom här och särskilt de som är ansvariga för Qvick historien även om han delvis har sin skuld.
  Jag upplever dom inblandade i Qvikhistorien som att dom nu fått kalla fötter sedan det visar sig att de påstådda benbitarna är något helt annat och gör allt för att skydda sig själva och varandra. Nej, tacka vet jag den Japanska bättre bot-kulturen som dårarna där tillämpar. Där framträder idioten som mördat, våldtagit, ljugit, -offentligt i tv , gråter en skvätt och direkt därpå skjuter sig själv i huvudet. Då är man av med den idioten.

  Ulllo

  april 8, 2010 at 9:41 f m

 4. ”Den stora rättsskandalen”

  Varför syns inte Pelle Svensson i debatten om fallet Quick?

  Guro

  april 8, 2010 at 12:22 e m

 5. Sven Åke Christiansson satt i morgonsoffan SVT igår och babblade om att han bara gett bakgrundsmaterial till domarna, att han varit den objektiva experten, samtidigt som han i bimeningar talade om Quick som den typiske massmördaren. Mycket märkligt.
  Skriv gärna ett blogginlägg om det. Intervjuven torde finnas på SVTPlay.
  Intet ont sagt om Lotta Bouvin Sundberg som försökte pressa SÅG i frågan, men hon löpte dock inte hela linan ut, och han slank iväg i ordmassorna.

  Kenneth Karlsson

  april 8, 2010 at 7:03 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: