QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Olsson och Adaktusson debatterar i Expressen

with one comment


Journalisten Lars Adaktusson och advokat Thomas Olsson har skrivit varsina debattartiklar i Expressen.  Journalisten menar bland annat att resningen i Levi-fallet inte innebär att Sture Bergwall är oskyldig.

Lars Adaktusson

– Beslutet om resning grundar hovrätten i stort sett uteslutande på det faktum att Quick har tagit tillbaka sina erkännanden. Hur många redaktioner har rapporterat det, frågar sig Lars Adaktusson i debattartikeln i Expressen.
Men Lars Adaktusson tycks inte ha bemödat sig med att läsa beslutet. Där står det nämligen: ”Enbart den omständigheten att Sture Bergwall nu återtagit sitt erkännande utgör mot denna bakgrund inte skäl för resning”.
– Därefter konstaterar hovrätten att det dock tillkommer ett flertal omständigheter, bland annat att Quick avgivit falska erkännanden i andra utredningar samt att tingsrätten bibringats en felaktig uppfattning om innehållet i förhören med Quick samt att viss rättsmedicinsk utredning inte redovisades för tingsrätten, skriver advokat Thomas Olsson i Expressen.

Thomas Olsson

– Det är således en sammanvägning av ett stort antal omständigheter som leder fram till hovrättens beslut, tvärtemot vad Adaktusson uppger i sin artikel. Förmodligen är det också förklaringen till att det inte är så många redaktioner som har rapporterat om det.
Lars Adaktussons svar till Thomas Olsson lät inte vänta på sig. I ett klargörande kort efter att Olssons debattartikel publicerats skriver han;
– Thomas Olsson felciterar och feltolkar. Jag har inte gett mig in i debatten om Quickfallen – jag har gett mig in i debatten om hur medierna rapporterar om Quickfallen. Att Olsson är den som rycker ut för att bemöta mitt inlägg illustrerar det jag vill säga: det blir fel när medierna samkör med en PR-sugen advokat.

.
LÄS OCKSÅ:

Rätt att granska – Lars Adaktusson i Expressen
Skott i foten – Thomsa Olsson i Expressen

Annonser

Written by Shine

mars 25, 2010 den 7:28 e m

Publicerat i Debatt om Quick

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. I samband med intervjun i Tendens och kvällend Debatt passar Freesture.se på att uppmärksamma att Sture Bergwall nu suttit frihetsberövad i över 5.600 dagar.

    Freesture.se håller räkningen.

    Free Sture

    mars 30, 2010 at 4:30 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: