QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Sture Bergwall får inte fira sin födelsedag med sina syskon

leave a comment »


Efter 20-års vanvård på den rättspsykiatriska kliniken i Säter ansökte Sture Bergwall om permission för att få fira sin födelsedag med sina syskon. Men kliniken sade nej.
– Så simpla är man. Så empatilösa, skriver Sture Bergwall på Twitter.

– Efter 20 års fångenskap, efter alla år med tokterapi och kriminell narkotikatilldelning, efter alla år av vanmakt begärde jag att få åka till Åre för att tillsammans med min bror och min tvillingsyster fira våra jämna födelsedagar (70 resp 60) i maj, skriver Sture Bergwall på Twitter.
Men Sure Bergwall nekas permission. Läkaren som står bakom beslutet har inte pratat med Bergwall överhuvudtaget om permissionen. Det är samma läkare som en gång i tiden ordinerade den tunga medicineringen av narkotika.

”Empatilösa”
– Kliniken sa nej. Kliniken som inte kommenterat Svea hovrätts beslut eller återföreningen med syskonen. Kliniken som är så besviken över att ha förlorat sin älskade seriemördare, han som skänkte glans över dem. Så simpla är man, så empatilösa, skriver Sture Bergwall.
Beslutet om att neka Bergwall permission går inte att överklaga. Det är nämligen den hemliga högriskgruppen som står bakom beslutet.
– ”Säkerhetsskäl”  används som motivering att neka mig Åreresa. Men det gick bra under alla tokvallningar, så länge jag var seriemördare. Under TQ åren var det resor till Norge, Piteå, Stockholm – överallt. Och det kalasades på krogar och palterieor (sant)- inga säkerhetsproblem, skriver Sture Bergwall.

INBJUDAN

I år fyller Sten-Ove 70 år och Gun & Sture 60 år. Detta vill vi fira med ett kalas för släkt och vänner!
Vi har tänkt oss resdag till Åre på torsdag. Fredagen  ägnas åt firandet och inleds med frukost på Restaurang Tegetornet kl. 8.30-10. Därefter blir det utflykt till hemligt mål med lunchkorgar (erhålls på restaurangen). Lunch förtärs alltså utomhus – om vädret så tillåter. På eftermiddagen återfärd till resp. logi för vila och näspudring innan kalaset börjar på Restaurang Tegetornet kl. 18. Middag med tal, underhållning, nattamat etc. Ingen tidsbegränsning! Hemresa sker efter eget önskemål exempelvis lördag/söndag.
Meddela i förväg om ni tänker hålla tal eller bidra till underhållningen på annat sätt!

Varmt och innerligt välkomna till en glädjefylld tillställning, önskar Ingegerd och Mikael

OBS: låt er närvaro bli födelsedagspresenten!

I år fyller Sten-Ove 70 år och Gun & Sture 60 år. Detta vill vi fira med ett kalas för

släkt och vänner

i Åre, Jämtland, den 14 maj 2010

Plats: Restaurang Tegetornet, Tegefjäll, vid E 14 strax väster om Åre by

Vi har tänkt oss resdag till Åre torsdag 13 maj (Kristi himmelsfärds dag). Fredagen den 14 maj ägnas åt firandet och inleds med frukost på Restaurang Tegetornet kl. 8.30-10. Därefter blir det utflykt till hemligt mål med lunchkorgar (erhålls på restaurangen). Lunch förtärs alltså utomhus – om vädret så tillåter. På eftermiddagen återfärd till resp. logi för vila och näspudring innan kalaset börjar på Restaurang Tegetornet kl. 18. Middag med tal, underhållning, nattamat etc. Ingen tidsbegränsning! Hemresa sker efter eget önskemål exempelvis lördag/söndag 15-16 maj.

Meddela i förväg om ni tänker hålla tal eller bidra till underhållningen på annat sätt!

Vi behöver veta hur många som kommer, hur ni färdas, var ni ska bo och om hämtning vid tåget önskas. Ring 0647-310 06 (hem till Ingegerd och Sten-Ove), 0733-54 69 70 (Ingegerds mobiltelefon), skriv till Ingegerd Bergwall, Hedmans Fjällby 14, 630 10 UNDERSÅKER, eller maila till: vardkrona@hotmail.com – senast 29 april!

Åre ligger vid E 14 mellan Östersund och Trondheim. Med bil färdas man E 4 via Sundsvall eller (söderifrån) väg 83 via Ljusdal och Ånge eller E 45 via Mora. Det går utmärkt att åka tåg, flera avgångar dagligen från Stockholm, och ett par-tre flygbolag trafikerar Östersund/Åre flygplats med transfer från och till Östersund per taxi, buss eller tåg.

Var och en ordnar sitt eget logi. Vi bifogar några användbara telefonnummer och web-adresser.

Varmt och innerligt välkomna till en glädjefylld tillställning önskar

Ingegerd och Mikael

OBS: låt er närvaro bli födelsedagspresenten!

Annonser

Written by Shine

februari 15, 2010 den 3:21 e m

Publicerat i Säters sjukhus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: