QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Bloggen avslöjar: Borgström är utsedd till Quicks advokat på nytt

with 4 comments


Borgström gjorde karriär på att vara tyst
– nu är han utsedd till Quicks advokat igen

BLOGGEN AVSLÖJAR: Claes Borgström gjorde karriär på sin katastrofala insats i Quickhärvan – och nu har han fått i uppdrag att återigen företräda den oskyldigt dömde Thomas Quick vid en ny rättegång. Det är Falu tingsrätt som har tagit det uppseendeväckande beslutet.

När det blev klart att Thomas Quick, numera Sture Bergwall , beviljas resning i fallet Yenon Levi så hamnade målet hos Falu tingsrätt. Tingsrätten utser vid en resning den försvarare som den dömde hade vid rättegången. Under sex mordrättegångar företräddes Thomas Quick, numera Sture Bergwall, av advokaten Claes Borgström. Advokatens insats i Quickhärvan var förödande. Sture Bergwall dömdes för mord – trots att det inte fanns några som helst tekniska bevis som kunde binda honom till morden.

Knäpptyst advokat
I fallet Yenon Levi – där Bergwall nu beviljats resning – var advokaten närvarande vid elva polisförhör. I det 288 sidor långa förhörsprotokollet ställer Borgström inte en  enda fråga. Han var knäpptyst. Det enda han gjorde under den rättegång som följde var att kalla in ett vittne som hade till syfte att stärka misstankarna mot Bergwall. För sin ”insats” under åren i Quickhärvan plockade Claes Borgström ut miljoner i arvode.

Gjorde karriär på Quick

Stjärnadvokaten gjorde sedan, liksom de andra i härvan, en lysande karriär. Borgström utsågs till JämO och äger idag en advokatfirma tillsammans med Thomas Bodström.  Nu har han siktet inställt på att bli jämställdhetsminister. Posten som Justitieminister är nämligen redan paxad av kollegan Thomas Bodström.
Nu har Claes Borgström på nytt utsetts till att företräda Sture Bergwall. Men att Sture Bergwall verkligen skulle gå med på att ha honom som advokat vid en ny rättegång är väl ändå föga troligt.
Den här gången kan vi nog förmoda att Quick vill bli frikänd.

LÄS OCKSÅ:
Ny åklagare i Quickmålet – Svenska Dagbladet

Annonser

Written by Shine

januari 22, 2010 den 11:06 f m

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Påståendena i denna artikel verkar inte stämma med verkligheten, eller i vart fall inte med Falu tingsrätts noteringar.
  Enligt rättens registrator förordnades 21/1 advokat Thomas Olsson som offentlig försvarare för Bergwall och någon annan har aldrig varit förordnad.

  Peter Jonsson

  januari 22, 2010 at 12:18 e m

  • Jodå, Peter Jonsson, det stämmer! Under de inledande timmarna var det så att Borgström rent tekniskt var Thomas Quicks advokat. Detta ändrades dock och Borgström fick som väntat ge plats åt Thomas Olsson istället.

   Vid resning är det per automatik den advokat som företrädde sin klient vid den fällande rättegången som blir tillförordnad.

   Shine

   januari 23, 2010 at 11:58 f m

 2. Det stämmer ju inte alls. Fel, fel, fel. Gör om gör rätt.

  januari 22, 2010 at 2:39 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: