QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Bloggvärlden rasar mot Christer van der Kwast

leave a comment »


En mängd bloggare reagerade starkt på Christer van der Kwast debattartikel i söndags. Quickåklagaren gick  i artikeln till attack mot hovrättens beslut om att bevilja resning. Men bloggvärlden är av allt att döma av en helt annan åsikt.

– Jag kan bara se en enda anledning till att Kwast upprörs eller bryr sig över resningen, och det är att han vet att han själv inte gjort ett korrekt utredningsarbete, och följt de lagar och regler som finns för åklagare, skriver Catta på sin blogg ”I Cattas lilla värld”.
Bloggaren Barholdsson går i sitt inlägg metodiskt genom retoriken i Quickåklagarens debattartikel, stycke för stycke.
– Christer van det Kwast är en av de där som uteslutande skriver till idioterna, de som hör hur vederhäftigt det låter, men inte förstår vad det betyder, skriver Barholdsson på bloggen ”I Sverige i denna tid… tyvärr”.

”Helt djävla åt helvete”
– Man kan väl konstatera, speciellt i ljuset av hur många domar som visat sig vara felaktiga – och det i ett rättssystem som av princip flåvägrar att ompröva något alls, om inte nationen kommer i uppror genom media, att det fattas ett och annat i de granskande funktionerna i vårt rättssystem. Man kan helt enkelt inte ha så djävla fel och ha rätt ändå.  Det kan liksom inte vara helt korrekt och helt djävla åt helvete på samma gång. Men här är det det, skriver Barholdsson.

”Lite pinsamt”
Quickåklagaren anser i debattartikeln att hovrätten blivit påverkad av den ”omfattande massmediala kampanjen”. Något som även det får hård kritik av bloggarna.
– Eftersom bevisningen i domen byggde på att Quick lämnat korrekta uppgifter om brottet kan man tycka att den information som nu framkommit mycket väl kan ligga till grund för resning.  Att van der Kwast inte tycker så kan däremot knappast komma som en överraskning. Att skylla på en massmedial kampanj däremot, det är faktiskt lite pinsamt, skriver Hanna Wagenius, på sin blogg på sajten Magasinet Neo.

NÅGRA BLOGGAR OM QUICKÅKLAGARENS DEBATTARTIKEL:
Det skadar rättsväsendet mer – Norah4you´s Weblog
Media och rättsväsendet- Hanna Wagenius, Magasinet Neo
Varför så orolig? – I Cattas lilla värld
Lömsk och slug juridik – ”I Sverige i denna tid… tyvärr”
Rättsröta – Klartexten
Inga kwastar ska få sopa rent – Ipse Cogita!


Annonser

Written by Shine

januari 8, 2010 den 7:35 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: