QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Ledarskribenten Daniel Braw ger Quickåklagaren svar på tal

leave a comment »


Christer van der Kwast  skrev,  i gårdagens debattartikel på SVD,  att det går att ställa sig frågan om hovrätten tagit intryck av den massmediala kampanjen mot Quickdomarna. Nu har ledarskribenten Daniel Braw på Helsingborgs Dagblad skrivit en ledare där han ger Quickåklagaren svar på tal.

– Det är nog den enda punkt – frågan är uppenbart retorisk – där han är överens med dokumentärfilmaren Hannes Råstam, som är en av den massmediala kampanjens viktigare företrädare, skriver Daniel Braw.
Daniel Braw menar att om det stämmer det som den före detta Justitiekanslern Göran Lambertz säger, att det saknas omprövningspotential i rättsväsendet,  så kan den enskilde medborgaren bara hoppas på medialt stöd.
– Den främsta anledningen till att Quick beviljades resning var att han tog tillbaka sitt erkännande, vilket van der Kwast anser att man helt kan bortse ifrån. Det ”saknar rimligen egentligt bevisvärde mot bakgrund av vad som är känt om hans psykiska särart”. Kruxet är naturligtvis att det samma kan sägas om hans erkännanden, som en gång ansågs ha ett väldigt stort bevisvärde, skriver Daniel Braw.

LÄS LEDAREN HÄR:
Tid för omprövning – Helsingborgs Dagblad

Annonser

Written by Shine

januari 4, 2010 den 11:49 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: