QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Quickhärvan har kostat skattebetalarna hundratals miljoner

with one comment


Polisprofessorn Leif GW Persson hävdar att Quickcirkusen kostat skattebetalarna hundra miljoner kronor. Men GW har för en gångs skull fel. Notan är betydligt saftigare än så.

Bara vårdkostnaden på Säters sjukhus för Sture Bergwall har hittills uppgått till närmare 50 miljoner kronor. Vårdkostnaden på sjukhuset är 7000 kronor – per dygn. Och då har inte ens Sture Bergwall fått rätt vård överhuvudtaget. Snarare vanvård. Som att kasta pengar i sjön med andra ord. Och ju längre tid som Sture Bergwall sitter oskyldigt inlåst på kliniken, desto större växer sig notan.

Pengar i sjön
Apropå att slänga pengar i sjön. När Sture Bergwall sade att han dumpat Therese Johannessen i en tjärn i Norge fick skattebetalarna punga ut med tio miljoner kronor för att tömma den på vatten. Och det enda skattebetalarna fick för de pengarna var lite halvkvävda skratt till morgonkaffet. Dessutom har ytterligare ett 20-tal olika platser undersökt noggrant i jakt på påhittade mordplatser, gömslen och gravar. När Quick har vallats på olika platser runtomkring i Sverige och Norge har ett stort följe varit med. Som alla fått bra betalt. Traktamente, hotell, mat, resekostnader.

Flera hundra miljoner

Rättegångskostnaderna har varit enorma de också.  Bara kostnaden för ”försvararen” Claes Borgström lysande insats i Quickhärvan uppgick till minst fem miljoner kronor.
Mycket arbete och mycket pengar har lagts ned för att sätta dit en oskyldig för åtta mord. Exakt hur mycket Quickhärvan kostat i pengar är svårt att säga. Men en sak är säker – hundra futtiga miljoner har det inte kostat.

Annonser

Written by Shine

december 30, 2009 den 12:25 e m

Publicerat i Uncategorized

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] ÄLDRE INLÄGG: Quickhärvan har kostat skattebetalarna hundratals miljoner […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: