QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Nya uppgifter om ”mordplatsen” i fallet Johan Asplund

leave a comment »


Flera saker tyder nu på att den plats där Thomas Quick tidigare påstod att han mördat Johan Asplund var påhittad. Quick skulle ha varit tvungen att klättra över ett taggtrådsstängsel flera gånger och in i en tjurhage för att ta sig till platsen – utan att minnas det.

Det skriver Sundsvalls tidning och Nyheter24 i ett par artiklar som ramlat ut under julhelgen. Johan Asplund försvann den 7 november 1980. Det skulle dröja tretton år innan Thomas Quick, numera Sture Bergwall, tog på sig mordet. Det var det första morderkännande som kom från Quick.  Quick vallades senare på ”mordplatsen” som ligger i Åvike. Trots att Quick skulle ha varit tvungen att klättra över taggtråd flera gånger för att ta sig fram och tillbaks till bilen och mordplatsen, mindes han ingen taggtråd, och kunde inte berätta något spontant om den. Sundsvalls tidning har pratat med familjen Holm som driver Åvike bruk där hagen ligger.
– Pappa var noga med att stänga igen hagen, även när tjurarna var bortfraktade på hösten. Det var för att hindra tjuvfiskare att åka in på området, berättar bröderna Holm.

Likhund tolkades fel
En likhund markerade flera platser i hagen och utredarna tolkade det som att Quick hanterat Johan Asplunds kropp där. Men senare efterforskningar har visat att området ligger i ett stråk med apatit, fosfathaltigt mineral, som kan förklara hundens markeringar. Mineralen innehåller så mycket fosfat att det är grundämnet för att framställa konstgödning. Men detta visste inte tingsrätten när domen föll.

LÄS OCKSÅ:
Thomas Quicks ”mordplats” knakar i fogarna – Nyheter24
Frågetecknen många på Thomas Quicks ”mordplats” – ST

Annonser

Written by Shine

december 26, 2009 den 2:33 e m

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: