QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Bokförlag backar om ”minnesexpertens” nya bok

with 2 comments


På bilden syns Thomas Quick kraftigt påverkad av droger. Strax till vänster i baksätet syns Sven Å Christianson som skrivit de häpnadsväckande vallningsinstruktionerna som utredarna skulle följa.

Efter påtryckningar från bloggen har bokförlaget Nordstedt ändrat sin beskrivning av Sven Å Christiansons kommande bok ”I huvudet på en seriemördare”. Tidigare marknadsfördes boken med Thomas Quick och Englas mördare som exempel på seriemördare.

Minnesexperten Sven Å Christianson kommer ut med en ny bok i mars 2010. Boken har titeln ”I Huvudet på en seriemördare”.  Sven Å Christianson har vittnat i domstol om att Quicks minnen bygger på verkliga händelser, och därmed hjälpt till att få en oskyldig psykpatient dömd för åtta mord. Vi uppmärksammade den kommande boken på bloggen i ett inlägg med titeln ”Vad finns i huvudet på bokförläggaren?”. I reklamtexten stod det tidigare;

”I media har vi läst om Thomas Quick och Englas mördare med flera som i massmedia framställs som bestialiska galningar och ondskan själv personifierad. I kriminalromaner och tv-serier sprids ofta samma bild. I boken vill författaren beskriva och begripliggöra vad som ligger bakom dessa människors handlingar.”

En text som inte kan vara mer felaktig. Någon seriemördare är nämligen varken Thomas Quick eller Anders Eklund. Vi kontaktade bokförlaget  i början på december och länkade till bloggen. Vi uppmanade dem att läsa vårt inlägg om boken. I mejlet som vi skickade till förlagets pressinformatörer ställde vi bland annat följande frågor:

 • Hur ni kommer att göra med boken när det visar sig att Thomas Quick får resning?
 • Kommer ni att ha kvar reklamen för boken så som den är utformad idag?
 • Kommer ni fortfarande att ge ut den?

Något svar på våra frågor fick vi tyvärr aldrig. Men nu har alltså bokförlaget ändrat beskrivningen. Det är naturligtvis bra att bokförlaget nu har tagit sitt förnuft till fånga och backat i frågan. Men den kanske viktigaste frågan kvarstår ändå fortfarande. Kommer bokförlaget att ge ut boken?

”Författaren är en av de mest kända rättspsykologerna i landet och han har intervjuat de flesta av landets grövsta brottslingar som benämns som seriemördare”

Så skriver förlaget fortfarande på hemsidan i sin beskrivning av boken. Oss veterligen finns det inte en enda mördare i Sverige som kan klassas som seriemördare. Vi tippar dessutom på att Sven Å Christiansons trovärdighet och förtroende har börjat rasa ordentligt. Och om inte bokförlaget tänker om ordentligt gissar vi att även bokförlaget kommer att tappa anseende. Det är Christianson som skrev vallningsinstruktionerna där han lovade Quick att han skulle få smeka likdelarna om han kunde leda utredarna till gravplatsen.
– Det som beskrivs, det man ska tillåta Quick göra, det är ju helt orimligt. Om en fynd- eller brottsplats pekas ut ska den ju först utvärderas av kriminaltekniker. Inte låta medföljande terapeutisk personal gå löst med spett och spade. Att därutöver låta en misstänkt hålla på med benbitar är detsamma som att medverka till griftefridsbrott, säger psykiatern Ulf Åsgård till Aftonbladet.

Fornot: Läs tidigare inlägg genom att klicka på kategorin ”Sven Å Christianson”.

LÄS OCKSÅ:
”I huvudet på en seriemördare” – Bokförlagets beskrivning av boken
Han skulle få smeka liket – Aftonbladet

Annonser

Written by Shine

december 25, 2009 den 2:04 e m

Publicerat i Sven Å Christianson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Observera att alla tokerier som Christianson haft för sig i Quick-fallet är dokumenterade. Christianson+Ståhle = tokpsyklologins banérförare. Norstedts: tokpsykologins förläggare. Läge för Natur & Kultur att lägga ut ett uppdrag hos någon vettig skribent som kan lägga saker och ting till rätta. Lyssna till och läs Rigmor Robèrt. För personlig information från insidan, läs Sture & Sten-Ove Bergwalls bok ”Thomas Quick är död”.

  Sten-Ove Bergwall

  december 27, 2009 at 10:54 f m

 2. Nu är det ju ett faktum. Boken går att köpa. Det känns dock tragiskt att, i 2010 års Sverige, förlag ger ut denna typ av litteratur och låter den stå oemotsagd. Tråkigt för Christiansson också att hans trovärdighet har max något år på nacken..

  Ellen

  mars 5, 2010 at 1:52 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: