QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Åklagare granskar alla morddomarna

with one comment


Flera medier har rapporterat om att fyra åklagare sedan flera månader tillbaks granskar samtliga mordärenden där Thomas Quick är inblandad. Granskningen sker parallellt med Sture Bergwalls advokaters arbete med resningsansökningarna i de övriga mordfallen.

– Vi vill se om det finns något skäl för åklagarmyndigheten att själv vidta några åtgärder, säger överåklagare Björn Ericson till TT.
Åklagarna går även igenom samtliga morderkännanden som kommitfrån Quick, även de som det inte finns någon fällande dom kring. Flera av fallen har ansetts vara polisiärt uppklarade – trots att Thomas Quick aldrig åtalades för dem.
Nästa steg i resningsärendet uppges vara att riksåklagaren (RÅ) senast den 15 januari ska avgöra om han kommer att överklaga resningsbeslutet. Men så blir det knappast eftersom åklagarmyndigheten redan gått ut med att fallet bör prövas på nytt.
Nu ska en åklagare utses som kommer att få lov att sätta sig in i det omfattande materialet och avgöra om det går att genomföra nya förundersökningsåtgärder.
– Sedan ska han ta ställning till om materialet räcker för en fällande dom; om inte kan han lägga ned fallet, säger Fredrik Skoglund, chefsåklagare till TT.

LÄS OCKSÅ:
Åklagare granskar alla Quickmål – DN

Annonser

Written by Shine

december 19, 2009 den 1:16 f m

Publicerat i Händelser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. När det gäller Quick så var polis och åklagare väldigt angelägna om att hitta en skyldig och då var Quick ett lämpligt offer att ta till för att få lite lugn och ro. Vi kan konstatera att rättsväsendet haltar – ett av det viktigaste stöttepelaren i en levande demokrati. Chefs JO Mats Melin redovisade nyligen häpnadsväckande siffror ang. Stockholms Polisens bedrägeriavdelning. Vid kontroll av ärenden av JO så visade det sig att efter 12 månader så hade i 90% av anmälningarna ännu ej någon utredning påbörjats!! VAD ÄR VI PÅ VÄG! Stockholms Polisen bemötte JO kritik med att det blivit bättre – ja sämre kan det väl knappast bli. En fråga som infinner sig är – vad, när och hur skall man nu göra för att ge alla de som drabbats av polisens urusla arbete en möjlighet till upprättelse? Från politiskt håll skall man kanske också fundera lite över om vi skall lägga på polisen ytterligare nonsens uppgifter som det senaste dubbförbudet på Hornsgatan. Jag har här tagit bedrägerier som ett område, men tyvärr så ser siffrorna dåliga ut på bred front. Anders Fors, http://www.rättsröta.se

    Anders Fors

    februari 21, 2010 at 3:32 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: