QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Resning för Thomas Quick innebär friande dom

leave a comment »


Imorgon klockan 10 kommer resningsbeslutet i fallet Yenon Levi. Om resningen beviljas kommer rättegången att tas om – och Thomas Quick kommer garanterat att frias från mordet. Om det råder nämligen inga tvivel.

Martin Cullberg, advokat. Foto: Micael Engström

En ny rättegång kommer alltså leda till en friande dom. Något annat vore omöjligt. Det  finns ingen teknisk bevisning i fallet, och det finns heller inget annat som tyder på att Sture Bergwall har något som helst med mordet att göra. För Stures Bergwalls del är en godkänd resningsansökan i det första fallet viktig.
– Det betyder oerhört mycket och skulle underlätta den fortsatta processen med resten av resningsansökningarna. Dessutom är det väldigt viktigt för mina syskon som farit så illa, säger Sture Bergwall i Expressen, den 16/12.

Om den inte godtas
Om resningsansökan mot förmodan inte går igenom kommer advokaterna Martin Cullberg och Thomas Olsson fortsätta arbeta med resningsansökningarna till de övriga sju morddomarna.
I nästa resningsansökan som gäller den försvunna norska flickan Therese Johanessen kommer advokaterna bland annat att ta upp att Sture Bergwall hade alibi vid försvinnandet. Sture Bergwall arbetade nämligen i sin kiosk i Grycksbo utanför Falun det aktuella datumet. Och allt finns dokumenterat. Resningsansökan i det fallet kommer förmodligen att lämnas in före nyår. Efter den resningsansökan kan det vara fallet Johan Asplund som kommer att tas upp.
I intervjun med Sture Bergwall i dagens Expressen får han frågan om vad han  tror utgången blir imorgon.
– Jag är både optimistisk och pessimistisk, det går upp och ner. Men jag vet att det är en stark resningsansökan. Så, ja – jag tror att det går vägen, säger Sture Bergwall.

Annonser

Written by Shine

december 16, 2009 den 11:54 f m

Publicerat i Händelser, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: