QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Överåklagare Björn Ericson: Thomas Quick borde få resning

with one comment


Vodpod videos no longer available.

”Tolkar hovrätten det här på mitt sätt så är det ganska naturligt att man prövar den här domen igen.” Björn Ericson, 2009

Överåklagaren Björn Ericson gick i år igenom resningsansökan för att se om han motsätter sig att Thomas Quick ska få resning. Det gjorde han inte. I den här TV-intervjun från 7:e oktober sade han rent ut att rättegången borde tas om.

Det som överåklagaren är mest tveksam till är hur Thomas Quicks berättelse har förändrats från förhör till förhör. Kritik riktas även mot förhörsledarna.
– Man har alltså dålig kontroll över honom. Ett alternativt förfarande kan vara att han skaffat sig information på det sätt som man kanske inte trodde då. Men om man ser det med dagens glasögon hur han hanterade den här informationen kring flyktingpojkarna blir man lite bekymrad, säger Björn Ericson i TV-intervjun.

Ljög om mord
Nyhetsinslaget nedanför, som  sändes 1996, handlar om när det avslöjades att flyktingpojkarna fortfarande var vid liv. Åklagaren Christer van der Kwast vill så klart inte kommentera uppgifterna. Och tingsrätten undanhölls informationen om att Thomas Quick tidigare bevisligen ljugit om mord. Något som uppenbarligen borde ha sänkt hans trovärdighet betydligt. I Hannes Råstams dokumentär från 2008 beskrevs hur Thomas Quick gått till väga för att kunna berätta om ”morden” på flyktingpojkarna. Genom att läsa på om försvinnandena i norska dagstidningar kunde han rita en övertygande skiss över flyktingförläggningen och sedan berätta om detaljer för polisen.

Blev hänförda

Christer van der Kwast, personalen på Säters sjukhus, polisen Seppo Pentinnen och alla andra Quickanhängare blev så hänförda av berättelsen att Thomas Quick vallades i Norge vid flyktingförläggningen, och sedan på platser i Sverige där han påstod att han grävt ned sina offer.

Vodpod videos no longer available.

LÄS OCKSÅ:
Dubbelmordet som aldrig ägt rum – Ledare NA, 25/5

Annonser

Written by Shine

december 15, 2009 den 2:42 e m

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Överåklagare Björn Ericson: Thomas Quick borde få resning […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: