QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Gubb-Jan Stigson senaste debattartikel – en dåres försvarstal

leave a comment »


En förvirrad och knappt läsbar debattartikel om Thomas Quick har smugit sig in på Newsmill. Det är Gubb-Jan Stigson som osammanhängande svamlar på i en artikel med rubriken ”Olsson har ekonomiskt intresse av att tysta kritik”. Bilden av en rättshaverist borde nu ha klarnat för de allra flesta

Artikeln kan varmt rekommenderas till samtliga läsare som möjligen ännu inte insett att Gubb-Jan Stigson med näbbar och klor försöker hålla sig kvar i en fasad som rasar samman.  Efter att Thomas Quicks advokat  nyligen anmälde Dala-Demokraten till Pressombudsmannen är det lätt att förstå att det är just Thomas Olssons tur att bli angripen av journalisten.
I artikeln går journalisten till angrepp mot att advokatbyrån än så länge jobbar gratis åt Thomas Quick, och att de vill få honom frikänd eftersom de då kommer att få betalt i efterskott. Det verkar som att Gubb-Jan Stigson med detta vill antyda att Thomas Olsson därmed har någon slags ”dold agenda” med sitt arbete och att detta på något sätt skulle vara ohederligt.
Personligen tycker jag det låter grymt skönt att Thomas Olsson och hans kollega än så länge jobbar gratis åt Thomas Quick. All heder åt dem. Det borde vara självklart i ett rättssäkert samhälle att en oskyldigt dömd ska ha möjlighet till en advokat.
Uppenbarligen är Gubb-Jan Stigson av en helt annan åsikt.

Den som läser de båda debattörernas argument, i de tre debattartiklarna,  märker ganska snabbt att Gubb-Jan Stigson har en mycket märklig retorik. Gubb-Jan Stigson påstår i två debattartiklar att en lögn letat sig in i Thomas Quicks resningsansökan. Detta efter att Pelle Svensson i sin rättsutredning från 2006 påstår att DNA-bevis undanhållits rätten. Men enligt Thomas Olsson är det inte av den anledningen som rättsutredningen tas upp i breväxlingen med Svea hovrätt.

Thomas Olsson, Newsmill, 01/12
”Thomas Quick har emellertid inte åberopat frågan om den undanhållna DNA-bevisning till stöd för sin resningsansökan. Däremot har åklagaren i resningsärendet hänvisat till JK:s beslut när det gäller bedömningen av hur polis och åklagare agerat under förundersökningen och rättegången. JK friade nämligen de inblandade från alla misstankar om felaktigheter  i Quick-utredningarna. Som ett viktigt skäl för sitt beslut uppger JK att åklagaren inte har någon objektivitetsplikt under rättegången. Thomas Quick har då motsatt sig att JK:s beslut skall beaktas enär JK har redovisat en felaktig rättsuppfattning rörande omfattningen av åklagarens objektivitetsplikt. Det är den frågan som Svea hovrätt skall pröva, inte något påstående om att DNA-bevisning undanhållits i ett annat mål. Och detta vet Gubb-Jan Stigson mycket väl och därför är det ohederligt av honom att påstå att Svea hovrätt skall pröva en ”lögn” som förts in i resningsärendet av Thomas Quicks ombud. ”

Gubb-Jan Stigson, Newsmill, 07/12
”Att Pelle Svenssons lögnaktiga beskyllning om grovt tjänstefel mot åklagaren van der Kwast nu lever vidare i hans egen inlaga till Svea hovrätt tycks inte bekymra Olsson. Möjligen därför att Svenssons lögn gynnar hans egen sak. Själva lögnen är nämligen ingen resningsgrund, vilket jag, som Olsson påpekar, förvisso är väl medveten om. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att Olsson anser lögn godtagbar i en resningsansökan så vida det inte anges som skäl för resning. Själv har jag har svårt att inse att lögnaktiga påståenden över huvud taget är acceptabelt i någon rättshandling. Det är heller ingen bagatellartad lögn. Pelle Svensson påstår och Olsson vidarebefodrar att åklagaren i det mål Olsson begär resning i för rätten skulle ha undanhållit bevis för att annan gärningsman än den dömde påträffats i ett mordoffer. Om det vore sant hade van der Kwast rimligen varit dömd för grovt tjänstefel idag.

LÄS OCKSÅ:
Olsson har ekonomiskt intresse av att tysta kritik – Gubb-Jan Stigson, Newsmill, 07/12

Gubb-Jan Stigsons personangrepp är en skam – Thomas Olsson, Newsmill, 01/12

När ska du gå i ide, Gubb-Jan Stigson? Pelle Svensson,  Newsmill, 07/12

Så hamnade lögnen i Quicks resningsansökan – Gubb-Jan Stigson, Newsmill, 27/11


Annonser

Written by Shine

december 13, 2009 den 5:13 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: