QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Thomas Quick trakasseras av sjukhusledningen

leave a comment »


Thomas Quick trakasseras på Säters sjukhus. Sedan den första dokumentären sändes där Quick tar tillbaks erkännandena har han blivit av med alla saker i sitt rum, till och med persiennerna har tagits bort. Alla permissioner är inställda – och en hemlig chefsgrupp ligger bakom besluten.

Det skriver Thomas Quicks bror Sten-Ove Bergwall i en debattartikel på Newsmill. Thomas Quick har numera tagit tillbaks sitt barndomsnamn Sture Bergwall.
– Sture Bergwall har drabbats av en anmärkningsvärd straffskärpning – inte av domstol efter offentlig förhandling utan av anstaltsledningen i Säter. Stures tillvaro inskränks via beslut av en inofficiell chefsgrupp på Säter och av icke redovisade anledningar. Besluten är inte dokumenterade och kan inte överklagas. Chefsgruppen har uppenbarligen utsett sig själv, och dess sammanträden protokollförs inte, skriver Sten-Ove Bergwall.

Började efter dokumentären
Trakasserierna började efter att journalisten Hannes Råstam tagit kontakt med Sture Bergwall förra året. Birgitta Ståhle begärde då att hennes patient skulle informera henne om sina samtal med journalisten. Därefter följde en rad  märkliga beslut. Stures korridorsgranne förflyttades från avdelningen och fick sin dator beslagtagen för att “Sture kan ha laddat ner olagligt material på den”. De lufthålspermissioner som Sture Bergwall fått genomföra var sjätte vecka har dragits in. I oktober i år tömdes Sture Bergwalls rum på böcker och CD-skivor. Mattan och bokhyllan har tagits bort.

Visitation varje dag
– I november infördes inspektion av patientrummet två gånger per vecka. Rummets persienner som skyddat mot insyn och solljus (Stures cell är belägen i markplanet) har monterats bort – av säkerhetsskäl! Från och med den 4 december 2009 sker rumsvisitation varje dag – beslut fattat av högriskgruppen, som sammanträder okänt var och när och som inte protokollför sina beslut, skriver Sten-Ove Bergwall.
Sture Bergwall kunde tidigare gå ut i avdelningens kök för att ta en kopp kaffe och en smörgås. Men nu har köket låsts. Det besöksrum  med kök och soljus som Sture tidigare fick ta i mot besök i har stängts. Istället får han  ta i mot besök i ett kalt rum nere vid burvakten.
– Sture Bergwall har påtvingats en hittills två decennier lång anstaltsvistelse av den enkla och simpla anledningen att han ljugit för sin psykoterapeut. Hur rimligt är detta, frågar sig Sten-Ove Bergwall i artikeln.

LÄS ARTIKELN HÄR:
Kris inom rättspsykiatrin – Newsmill 10/12

Sten-Over Bergwall, författare och journalist, här med sin lillebror Sture Bergwall som blivit oskyldigt dömd för mord.

Annonser

Written by Shine

december 10, 2009 den 3:56 e m

Publicerat i Debatt om Quick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: