QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Domarna Yenon Levi och Therese Johanessen upplagda idag

leave a comment »


På allmän begäran finns nu samtliga domar i Quickhärvan upplagda på sidan. Ni hittar dem i boxen som ligger i högerspalten på bloggen. De tidigare saknade domarna i fallet Yenon Levi och Therese Johanessen finns alltså också tillgängliga nu.

Domarna ger ett skrämmande intryck när det i efterhand är så uppenbart hur vilseledda domstolarna har blivit. I domen som gäller Therese Johanessen, som försvann i Norge 1988,  står det att 11 000 personer förhördes under den inledande polisutredningen. Närmare 2000 personer förhördes formellt av polisen och över 4000 fordon kontrollerades. Från början var 100 polismän sysselsatta med utredningen. Trots det dök aldrig någonsin Thomas Quicks namn upp, inte förens han själv började erkänna att det var han som låg bakom försvinnandet. Det skulle dröja ända fram till 1996 som Thomas Quicks namn dök upp i utredningen – då svensk polis kontaktade sina norska kollegor och berättade om erkännandet. Svensk polis och norsk polis inledde ett samarbete och vid 24 tillfällen förhördes Thomas Quick. Det är uppseendeväckande bara det. För vid ett ”normalt” mordfall förhörs den misstänkte vid högst elva tillfällen – bara för att förhindra att den mordmisstänkte ska lära känna sin förhörare.

I skenet av resningsansökan
Det blir väldigt uppenbart hur felaktig domen i Yenon Levi fallet är i skenet av resningsansökan, som också finns att läsa i högerspalten på bloggen. Det är skrämmande att en sådan uppenbart påhittad historia kunde leda till en fällande dom. Det ska bli spännande att läsa den nya resningsansökan som snart lämnas in till hovrätten. Det är fallet Therese Johanessen som kommer att behandlas. När resningsansökan blivit offentlig kommer vi försöka lägga vantarna på den och lägga upp den på bloggen, så att ni kan läsa och bilda er en egen uppfattning om Sveriges värsta rättsskandal någonsin.

Annonser

Written by Shine

december 7, 2009 den 4:07 e m

Publicerat i Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: