QUICKBLOGG

– den kvickaste bloggen på nätet om fallet Thomas Quick

Dala-Demokraten anmäls av Thomas Quick

with one comment”Gubb-Jan Stigsons skriverier – en otäck form av angrepp och smutskastning”

Nu hettar debatten till ytterligare. Advokaten Thomas Olsson har i dag skrivit en ny debattartikel på Newsmill. Gubb-Jan Stigson beskylls för att ha pekat ut en oskyldig medhjälpare till mord i tidningen Dala-Demokraten. Thomas Quick har nu anmält tidningen till pressombudsmannen (PO).

– Faktum är att Gubb-Jan Stigson producerat en så ofantligt stor mängd artiklar, debatt- och blogginlägg, ja till och med bokrecensioner, rörande Quick att de fyller flera pärmar. Samtidigt kan det objektivt sett bara konstateras att den absoluta lejonparten av det Gubb-Jan Stigson skrev visat sig vara fel eller missvisande. Och det alldeles oavsett om man anser Thomas Quick skyldig eller inte, skriver Thomas Olsson i debattartikeln.
Stigson beskylls bland annat för att ha pekat ut en misstänkt medhjälpare i tidningen Dala-Demokraten 1995. I artikeln ska Stigson ha förklarat att han var helt säker på vem som var Quicks medhjälpare vid det påstådda mordet på  Thomas Blomgren i Växjö, 1964. Men vid tidpunkten när Blomgren försvann befann sig Thomas Quick som var 14 år  hela 150 mil därifrån på konfirmationsläger i Falun. Det finns bland annat bildbevis på att så var fallet från en artikel i tidningen Falu-Kuriren.
– För den utpekade mannens del blev misstankarna och förhören synnerligen påfrestande, eftersom han då tvingades vidgå sin homosexuella läggning som han tidigare hållit hemlig för omgivningen, skriver Thomas Olsson.

”Ohederligt av Stigson”
Debattartikeln är ett svar på Gubb-Jan Stigsons artikel ”Så hamnade lögnen i Quicks resningsansökan” från i fredags. I den artikeln anklagas advokaterna för att ha fört in påståendet om att DNA-bevisning undanhållits i målet Gry Storvik.  Men Pelle Svenssons rättsutredning tas enligt advokaten endast upp på grund av att åklagaren i resningsärendet hänvisat till JK:s beslut när det gäller hur åklagare och polis agerat under förundersökningen och rättegången. JK beslutade att fria de inblandade från alla misstankar om att de gjort fel i polisutredningarna. Som anledning angavs att åklagaren inte har någon objektivitetsplikt under rättegången. Thomas Quick har då vänt sig mot att det beslutet ska uppmärksammas  i resningsprocssen eftersom han anser att åklagaren har en mer omfattande objektivitetsplikt.
– Det är den frågan som Svea hovrätt skall pröva, inte något påstående om att DNA-bevisning undanhållits i ett annat mål. Och detta vet Gubb-Jan Stigson mycket väl och därför är det ohederligt av honom att påstå att Svea hovrätt skall pröva en ”lögn” som förts in i resningsärendet av Thomas Quicks ombud, skriver Thomas Olsson.

Anmäls till PO
– Även om det för den som är insatt i ärendet inte är svårt att genomskåda Gubb-Jan Stigsons argumentation, kan det inte accepteras att en enskild individ på detta sätt demoniseras och får så djupt personliga saker som psykiatriska diagnoser uthängda i medierna i tid och otid. Det måste kunna ifrågasättas hur långt denna form av demagogisk journalistik kan drivas utan att den blir samhällsfarlig, skriver Thomas Olsson.
I en mängd artiklar återkommer Gubb-Jan Stigson till att återberätta uppgifter som kommer från Thomas Quicks patientjournaler.  Nu har Thomas Quick anmält Dala-Demokraten till PO.
– I detta fall rör det sig dessutom om en människa som anses vara allvarligt psykisk sjuk. I den egenskapen torde han i och för sig vara mer skyddsvärd än t.ex. politiker och kändisar. Att hans diagnoser och sjukdomsbild används som ett slagträ mot honom när han påstår sig vara utsatt för ett justitiemord och det utan att det föreligger något synbart sammanhang mellan frågorna är djupt upprörande, skriver Thomas Olsson.

LÄS ARTIKELN:
Newsmill 01/12 – Gubb-Jan Stigsons personangrepp mot Thomas Quick är en skam för Dala-Demokraten

Annonser

Written by Shine

december 1, 2009 den 3:56 e m

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] STIGSON Stigson hänger ut 351 personer som brottslingar Facebook-grupp attackerar Gubb-Jan Stigson Dala-Deomkraten anmäls till Pressombudsmannen Vem är vem i […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: